“75 jaar Maria Ommegang, een belofte die doorgaat” is het thema van de presentatie die op donderdag 27 juni vanaf 14.00 uur gegeven wordt in de blokstallen 3 (gebouw facilitair bedrijf).
Op verzoek van de locale afdeling van Alzheimer Nederland wordt deze gehouden t.b.v. Alzheimerpatiënten en hun mantelzorgers, familie en begeleiders, maar eenieder die dit wil kan deze bijzondere middag ook bijwonen.
De presentatie gaat in op het ontstaan van de H.Kruisommegangen in de Middeleeuwen tot de herinvoering van de Maria Ommegang meteen na de Tweede Wereldoorlog en het verdere verloop daarvan. Bij de presentatie worden naast de uitleg, foto’s en filmfragmenten getoond van 1945 en latere jaren. Geluidsfragmenten uit het verleden en hedendaagse Marialiederen geven deze bijzondere middag verder kleur. Iedereen kan deze middag te gast zijn en met een hapje en een drankje genieten van dit doorkijkje voor en achter de schermen van de Maria Ommegang. De presentatie van deze middag is in handen van Sjef de Wit en Hans Stumpel. De toegang is gratis, maar met het oog op de organisatie moeten belangstellenden zich vooraf aanmelden op het mailadres: malovl@home.nl