Vicaris Paul Verbeek was op 18 september in Rome. Daar overhandigde hij persoonlijk een paar geschenken aan Paus Franciscus die in dank werden aanvaard.

Ter gelegenheid van het 75 jarig jubileum van de Maria Ommegang en het 25 jarig priesterjubileum van vicaris/pastoor Paul Verbeek heeft hij een replicabeeldje van het grote Maria Ommegangbeeld laten maken. Deze kleine Mariabeeldjes zijn met de hand gemaakt uit lindenhout. Pastoor Verbeek wilde dit beeldje graag aan de Paus overhandigen.

Verder wilde hij ook het jubileumboek ‘ Een belofte die doorgaat’ dat ter gelegenheid van 75 jaar Maria Ommegang door Ad Rooms is geschreven, aan hem aanbieden. Ook het door pastoor Verbeek zelf geschreven boekje “Maria die de knopen ontwart”; een thema dat door toedoen van de Paus zelf rond 1980 opnieuw gestalte heeft gekregen.

Pastoor Verbeek kreeg na een strenge selectie door het Vaticaan vooraf schriftelijk toestemming om door de Paus in audiëntie te worden ontvangen. Die ontmoeting vond op 18 september plaats op het grote St.Pietersplein in Rome, waar hij met een aantal andere geselecteerde personen een speciale plaats kreeg toegewezen.
Daar kon hij persoonlijk met Paus Franciscus spreken. De Paus nam het boekje, het Mariabeeldje én het Ommegangboek welwillend van Pastoor Verbeek in ontvangst.