Zondag 14 juni is de zevende en laatste vreugd van Maria die jaarlijks worden uitgebeeld in de Maria Ommegang, te zien in de St.Gertrudiskerk. De zevende vreugd wordt getoond door middel van het Maria Ommegangbeeld dat altijd plechtig wordt meegedragen, maar dat nu op het priesterkoor in de kerk een speciale plaats heeft gekregen.

Zo kort voor de dag dat de Ommegang voor de 76e naoorlogse keer zou plaatsvinden, is deze ‘Kroning van Maria’ als statisch tafereel te zien in de kerk waar ze door het jaar heen haar vaste plaats heeft. Ook de kroonjuwelen die jaarlijks in de stoet worden meegedragen zijn daar te zien. De bloemengroep van de Gertrudiskerk heeft ervoor gezorgd dat niet alleen het Ommegangbeeld, maar ook de andere Mariabeelden in de kerk, met bloemen versierd zijn.

De Kroning van Maria
‘Thuiskomen bij God, met ziel en lichaam.
Hier op aarde is je werk af en terecht ontvang je een kroon op je leven omdat je er was als men je nodig had. Je leven is een heen wijzing naar je Zoon. Je leeft voort in ons hart en ook nu ben je er voor ons.
De belofte klinkt: ook wij mogen eens thuiskomen bij God.


Het Ommegangbeeld is (alleen op zondagen tussen 13.30 en 14.30 uur) in de Gertrudiskerk te zien tot zondag 28 juni. Als u hebt ingeschreven (via het parochiebureau) voor een van de twee vieringen op zaterdagavond om 19.00 uur of op zondagmorgen om 09.30 uur, dan kunt u het natuurlijk ook meteen aanschouwen.
Vanwege de coronabeperkingen is er op zondagmiddag een looproute door de kerk vanaf de ingang aan de Kerkstraat naar de uitgang aan de Grote Markt. Er mogen maximaal 30 personen tegelijk in de kerk aanwezig zijn en ook geldt de anderhalve meter afstand tot elkaar.

Zondag 28 juni tenslotte is er vanuit de St.Gertrudiskerk vanaf 14.00 uur een speciale Maria Ommegangviering die live kan worden gevolgd via de kanalen van Zuidwest-TV.