Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » In memoriam Chris van den Boom

In memoriam Chris van den Boom

Chris van den Boom overleed op dinsdag 21 maart 2023. Hij was vrijwel direct na de oorlog al betrokken bij de Maria Ommegang. Als lid van het jongenskoor kon hij al kerstliedjes op blokfluit spelen en werd hij gevraagd om dat op de Kerstwagen te willen doen.

Op iets oudere leeftijd werd hij hulporganist in de kerk op de Markt. Hij werd lid van Harmonie Kolpings Zonen (‘de Sjefkes’) die als het ware hofleverancier waren voor de Maria Ommegang. Toen er een klarinettist bij de Hemelvaartgroep uitgevallen was, is hij die gaan vervangen. Later ging hij terug naar de Kerstgroep waar hij zowel als begeleider als dirigent mee liep met het jongenskoor.

Vanwege zijn enorme muziekkennis werd Chris van den Boom daarna meer en meer gevraagd om zowat alle muziek in de Ommegang te controleren, te arrangeren of waar nodig te bewerken. Dat heeft hij zeer veel jaren gedaan. Daarmee heeft hij tot de dag van vandaag zijn muzikale voetsporen bij de Ommegang achtergelaten.

Als laatste ‘zichtbare’ werk van Chris heeft hij in 2019 bij 75 jaar Ommegang, als organist van de Onze Lieve Vrouw van Lourdeskerk, de C.D. met Maria Liederen mede klank gegeven.
Het Bestuur van de Maria Ommegang is hem voor al die jaren van muzikaliteit in en voor onze dankstoet heel dankbaar. Chris werd 90 jaar oud.