Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Maria Ommegang goed verlopen ondanks warmte

Maria Ommegang goed verlopen ondanks warmte

De 79e Maria Ommegang van zondag 25 juni 2023 gaat de boeken in als een van de warmste die we ooit hebben gehad.
Toch bleek dit niet van invloed op de stoet zélf. Onze honderden deelnemers liepen als een kleurrijk lint mee, dansten, declameerden, maakten muziek of reden op hun wagens, met hun gebruikelijke passie en inzet.
Traditionele Ommegang-kleding van de meeste deelnemers maakten het hen daarbij niet makkelijker.

Er was wel minder publiek dan gebruikelijk aan de kant van de weg. Een aantal (meest oudere) mensen had begrijpelijk besloten geen gebruik te maken van hun gereserveerde stoeltje op de Grote Markt. Gelukkig stonden er nog de grote parasols, die de Ondernemersvereniging STERCK van de dag ervoor, voor ons had laten staan. Die boden een aangename schaduwplek voor de mensen die wél waren gekomen.
Wij hebben geen berichten ontvangen over mensen die door de warmte in de problemen kwamen of over andere noemenswaardige incidenten.

Voor de deelnemers waren er bij vertrek, tijdens de stoet en achteraf mogelijkheden om wat te drinken. Dat kon bij mensen voor de deur en de ondernemer van café Moustache had spontaan koel fruitwater voor de deelnemers bij zijn zaak klaargezet.

Daaruit maken we op dat de Maria Ommegang in Bergen op Zoom door velen een warm hart wordt toe gedragen. Vol vertrouwen maken we ons op voor de 80e editie op zondag 30 juni 2024.

Veel dank aan iedereen die aan dit alles een grote of kleinere steen heeft bijgedragen!

Onderstaande foto’s zijn gemaakt door Dick Vermaas